Ibland är det kontrasterna som ger insikten. Så var det när Jacob under samma dag läste en kulturkrönika i Svenska Dagbladet av Dick Harrysson med rubriken ”Lär eleverna det som är viktigt – inte det som är kul” och en artikel från Läslyftet med budskapet att ”När vi möter någon annans gestaltning eller tolkning och när vi själva tolkar och gestaltar utvecklas något mer än strategier och förmågor. Vi känner också någonting, vi förundras över det vi möter och vänder kanske sida i en bok för att läsa vidare.” Är det någonting viktigt eller någonting roligt? Och hur går dessa tillsynes vettiga argument att förena? Det blev ingången till ett samtal om meningsskapande undervisning som också tangerar obegriplig teater och golfprofilen Helen Alfredsson. Bland annat.
Skolan på bilden är Spekeröds skolan i Stenungsund.Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017