Den här webbsidan är bas för podcasten Skolsverige som görs av och för hela skolsverige. Med det menar vi att det är en podcast med ambitionen att likna, fördjupa och utveckla de samtal som Sveriges typ 300 000 lärare för varje dag med sina kollegor. Det finns en otrolig kraft i de kollegiala samtal vi för med de vi arbetar närmast med. Samtidigt finns det mycket att lära av kollegor på grannskolor – nära och fjärran. Det är i mötet mellan de två perspektiven som podcasten Skolsverige kommer in.

Vi som startade det här projektet, Karin Berg och Jacob Möllstam, är båda två lärare. Karin är gymnasielärare. Jacob är mellanstadielärare. Båda två arbetar vi heltid som lärare och har det här (och mycket annat) som roliga, professionella sidoprojekt. Målet är att projektet ska växa sig större än oss två – till något som många fler känner ägande och samhörighet för.

Nästan allt material här har vi gjort själva och omfattas av en Creative Commons licens som du kan läsa mer om här nedanför. Dela gärna våra publika testavsnitt och feedbacka allt vad du orkar. Det här är ett projekt under utveckling.

Leave a Reply