Veckans avsnitt har kanske en större spännvidd än vanligt. Först har vi en incheckning kring läget världen och vad det gör för samtal i klassrummet. Sedan pratar vi om allt från utvecklingssamtal och skolavslutningstraditioner till insikten att man inte längre är den unga, coola läraren och vad det borde betyda för ens roll i kollegiet. Sedan pratar vi om vilken beredskap som finns om för skolan centrala IT-system skulle slås ut.

Skolan på bilden är en gymnasieskola i Zhytomyr i nordvästra Ukraina, som förra fredagens attackerades i en robotattack. Inga elever var i skolan men en del av skolans lärare tog skydd från attacken i skolans källare. Det är en av uppskattningsvis 211 skolor som förstörts eller stängts de senaste veckorna och en av 750 skolor sedan kriget började enligt Unesco.

Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Foto: Jacob Möllstam. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam.

Comments are closed.

Skolsverige © 2017