Veckans avsnitt präglas mer än vanligt av veckan som gått. Vi diskuterar hur man pratar med elever om kriget i Ukraina och möjligheten att Sverige dras in. Vi diskuterar också varför det inte finns en motsvarighet till Lilla Aktuellt för elever som är äldre än 12 men som ändå inte är betjänta av samma nyheter som vuxna? Dessutom pratar vi om krigets oundvikliga konsekvens på utbildning i Ukraina; Fler och längre skolstängningar. Det sista som behövs just nu.

Förutom det så pratar vi om utmaningar kring kommunikation i övergången mellan två lärplattformar, variation i undervisning kontra bekvämligheten att fortsätta i prövade hjulspår och hur man kan tänka kring undervisning i parallella grupper. Vanliga skolfrågor alltså. Jacob berättar om årets sämsta lektion (BARA hans fel!) och Karin berättar om sin heliga regel av tre.

Omslagsbilden är en skola i Vrubivka, i östra delarna av ukrainska Luhansk, som morgonen den 17e februari besköts av ryska granater medan 53 elever och 16 vuxna var där. Lyckligtvis överlevde alla.

Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Foto: Levka Stek / RadioSvoboda.org (RFE/RL). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam.

Comments are closed.

Skolsverige © 2017