Veckans avsnitt handlar om en elev som förkroppsligar hur det är att ta sig in i något nytt, fikabordet som symboliserar att någon bryr sig, vad vi gör när vanliga rutiner för att stärka och utveckla kulturer inte är tillgängliga via distans, en grej som nya lärare kanske förstår bättre än vi som läste äldre utbildningar och mycket annat. Vi kom in på ett långt sidospår om mentorskapets olika förutsättningar i olika åldersgrupper och hur vi skulle behöva möta det med kloka organisationer. Dessutom pratade vi om paradoxen kring att vara lärare och människa samtidigt.

Skolan på bilden Tullgårdsskolan i Stockholm.

Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Foto: ArildV. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam.

Comments are closed.

Skolsverige © 2017