Om våra avsnitt i vanliga fall har en spännvidd av ämnen så kan den här veckan vara ett rekord. På en dryg halvtimma avverkar vi att Svenska Akademins samlat sina coola webbtjänster, vad en kliché egentligen är, magisterprogrammet vi studerar just nu, Google Maps coola webbtjänst för att upptäcka rymden, spelifiering, vad lärare och lärarutbildningen kan läsa sig av speldesign, den sociala dimensionen av skolgång när den sker på distans och faktiskt också ett antal fler ämnen.

Dessutom diskuterar vi möjliga konsekvenser av en tredje våg efter att gemene svensk ägnat sportlovet åt att mingla med andra virusbärare i valfri skidbacke.

Skolan på bilden är Slottsvångsskolan i Helsingborg som ritades av Alfred Hellerström som föddes i Stockholm som det sjunde barnet i en snickarmästarfamilj och växte upp under knapra förhållanden men som skaffade sig en arkitektutbildning och avslutade sin karriär som stadsarkitekt med bland annat Helsingborgs Rådhus som ett av sina verk. Och så den här skolan då.

Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Foto: Jsdo1980. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam.

Comments are closed.

Skolsverige © 2017