Den här veckan pratar vi olika åldersgrupper. Från yngre barn till Sveriges äldsta personer. För nästan jämt får man anstränga sig för att förstå hur det är att vara en annan ålder än den man är. Är man äldre glömmer man hur det var att en gång vara ung samtidigt som yngre aldrig kan gissa hur det kommer att vara att bli äldre. Kanske är det därför statsministern i veckan kände sig manad att förklara för landets gymnasieelever att distansundervisning inte betyder extra långt jullov? Kanske är det därför som Jacobs fjärdeklassare verkar överens om att äldre barn borde få bestämma mer än yngre barn även om de ser att vuxna ibland inte fattar? Kanske är det därför som lärare runt om i landet fortfarande sitter på personalrum och klagar på elever som inte verkar lika mogna och ansvarstagande ”som de brukade vara förr”?

Skolan på bilden är Kämpetorpsskolan i Stockholm, en skola som enligt Wikipedia har 300 eller 1100 elever.

Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Foto: Holger.Ellgaard. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam.

 

Comments are closed.

Skolsverige © 2017