Den här veckans avsnitt handlar om hur det är att ha lektion med elever när de är på plats men en själv är i karantän, om digitala utvecklingssamtal och vilka värden som får ta plats när vi utvecklar fler digitala arbetssätt och en berättelse om ett klantigt skickat mejl som påverkar det absoluta toppskicket av svensk skolpolitik. Till sist pratar vi om ett klassiskt fall i USAs högsta domstol där en pappa och hans åttaåriga dotter startade vad som på sätt och vis blev slutet på laglig segregation i det amerikanska samhället och funderar över hur det är när barn och ungdomar också tar rollen som aktivister.

Skolan på bilden är Estniska skolan i Gamla stan, Stockholm.

Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Foto: Holger.Ellgaard. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam.

Länkar:
Friskolornas Riksförbund i Dagens Samhälle
Ett kort klipp om Linda Brown och Brown v Board of Education

Comments are closed.

Skolsverige © 2017