Det närmar sig val i Sverige. Det märks om inte annat på att den politiska populismen är tillbaka på högvarv i skoldebatten. En av veckans nyheter från den politiska fronten är att lärarna borde börja fokusera på fakta i sin undervisning. Som självutnämnda representanter för exakta varenda tjänsteperson i skolsverige vill vi tacka för det tydliga ledarskapet. Det är utgångspunkten för veckans samtal som kretsar kring allt från stoffträngsel i befintliga styrdokument, Internetstiftelsens nya material för vuxna som vill ta igen vad elever numera får lära sig i skolan om källkritik på Internet och kraften i möjligheten att byta språk på hemsidor som används i undervisningen. Bland mycket annat.

Skolan på bilden är Södra Ängby skola i Stockholm.

Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Foto: Holger.Ellgaard. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam.

Show notes:
Internetkunskap.se

Comments are closed.

Skolsverige © 2017