Det är den tiden på året när lärarkåren har som allra mest att göra. Mellan rättning av nationella prov, betygssättning, skriftliga omdömen och inte minst att få klart all undervisning som man hade tänkt hinna med. Men måste det verkligen vara på det här sättet? Vad är det i det svenska skolsystemet som gör att det blir så här och när blev det något vi bara accepterade som naturlag? Det, förtroendet för olika samhällsinstitutioner och nationella prov diskuterar vi det nittiosjunde avsnittet – ett avsnitt som allra bäst kan liknas vid känslan av att efter nästan ha sprungit hela Göteborgsvarvet bara för att nå fram till Övre Husargatan och inse att det är två kilometer kvar till målgången i Slottskogen. Det är upplopp, målraka och konstant uppförsbacke samtidigt.

Skolan på bilden är Vistaskola i Huddinge.

Foto: Holger Ellgaard . Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande:Maja Lundh, Karin Berg och Jacob Möllstam.

 

Läs mer:
Länk till Edcamp

Oscarsson/Holmberg om svenska folkets förtroende för samhällsinstitutioner 

Comments are closed.

Skolsverige © 2017