Intervjuavsnitt nummer elva är ett samtal med Jonas Monsén inspelat på Fryshuset i Stockholm i samband med ett panelsamtal om att folkskolan fyller 175 år i år. Ett perfekt tillfälle att stanna upp och se tillbaka och jämför sin egen yrkesvardag med historiska kollegor. Jonas var en av tre lärare som deltog i panelsamtalet som hölls på Waldemarsudde i Stockholm där utställningen ”En sagolik skola” just nu visas innan den under två år kommer turnera runt i landet. Samtalet handlar om lärarrollen förr, idag och i framtiden. Det har inte alltid funnits särskolor men det har sedan folkskolans införande funnits föreskrifter för hur vi ska möta elever som avviker från normer. Om detta och mycket annat pratar vi. 

Avsnittet görs med stöd av Lärarförbundet och Lärarstiftelsen. Tack Lärarförbundet och Lärarstiftelsen!  Skolan på bilden är Fryshuset i Stockholm.

Foto:Jacob Möllstam. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg (soundcloud.com/svanteberg). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Jonas Monsén, Karin Berg och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017