Om  ventilationen är dålig så får vi byta den men om den psykosociala arbetsmiljön är dålig vad gör vi då? År efter år ser vi att det är extremt stora arbetsmiljöproblem i skolan som inte sällan leder till helt onödiga sjukskrivningar. Hur kan det vara så? Hur kan vi ha kommit till en punkt där vi accepterar det? ”Ja ja, så är det. Ska man jobba med de yrken får man stå ut med att må lite skit eller inte ha någon fritid.” Det måste ju inte vara så. Det måste ju finnas konkreta saker som går att göra. Det diskuterar vi i det här avsnittet av Skolsverige. Dessutom pratar vi programmering och diktläsning.

Skolan på bilden är Gustavsbergs gymnasium i Gustavsberg

Foto: Holger Ellgaard. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017