Avsnitt 86 bygger på reportage av Uppdrag Granskning om fusk på nationella prov. Ser man avsnittet (länk) får man först en nattsvart bild av ett skolsystem i misär. Men med tiden framstår ett antal specifika utmaningar för att säkra likvärdigheten i ett system där de allra flesta, både lärare och elever, gör som de ska. Vi pratar också om Karins förkärlek till skidåkning och skidåkningens lärprocess. Den nervpirrande farten verkar vara central. Jacob pratar om ett möte han hade med Skolverket angående implementeringen av de nationella it-strategierna. Även det nervpirrande men på ett lite mer byråkratiskt sätt.

Skolan på bilden är Katedralskolan i Skara

Foto: Bjoertvedt. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

 


Comments are closed.

Skolsverige © 2017