Avsnitt 83 är på ett sätt en fortsättning av diskussionerna som hela utbildningssystemet började ha efter PISA-resultaten innan jul. Det handlar nämligen om likvärdighet och skolans allt större problem med att garantera en bra utbildning för alla elever. I veckan som gick presenterade de båda lärarförbunden och LO ett gemensamt paket om 25 åtgärder som regeringen bör vidta för att öka likvärdigheten i skolan. Praktiskt nog presenterade de dem för de båda ministrarna på skolområdet: Gustav Fridolin och Anna Ekström. Avsnittet handlar också om systematisk kvalitetsutveckling baserat på statistik och kommande ReSearchED-konferensen i Haninge. Bland annat.

Förskolan på bilden är Mörbyskolan i Danderyds kommun.

Foto: Lindansaren. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Läs mer:
Det här är Likvärdighetsagendan
DN-debatt: Slopa köerna till friskolorna för att minska segregationen
Krönika: Alla elever chanser att lyckas i skolan
Expressen-krönika om Likvärdighetsagendan
DN-ledare om Likvärdighetsagendan
Aftonbladet-ledare om Likvärdighetsagendan

Comments are closed.

Skolsverige © 2017