Avsnitt 79 är årets sista vanliga avsnitt och vad passar då bättre än att, likt YouTube Rewind, sammanfatta året som gått? 2016 beskrivs av många som ett rejält skitår som vi så snart som möjligt behöver lägga bakom oss. Så kan det säkert vara. Men i sann utvecklingsanda måste vi ändå fundera på vad som är värt att ta med sig från det senaste året. För inte kan väl 365 dagar i rad vara dåliga? (366 pga skottår!) Avsnittet handlar bland annat om Skolkommissionens delbetänkande, de nationella IT-strategierna, allt prat om mobilförbud, Sveriges inte längre så nya gymnasieminister, rörelsen ”Vi står inte ut” och om PISA-resultaten. 

Skolan på bilden är Söderportsgymnasiet i Kristianstad.
Foto: WikiPepsit. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017