#75 – Den tidlösa kunskapen

2016-12-03

Det sjuttiofemte avsnittet handlar om den tidlösa kunskapen och har sina rötter i ett utrop på nätet om att skolan borde lägga ner alla nymodigheter och fokusera på sånt som alltid varit viktigt. Men vilken kunskap är egentligen tidlös? Hur skulle den skolan vara? Producerar den elever som är klassiskt rustad för framtiden eller chanslösa i en föränderlig värld? Avsnittet handlar också om saker som gymnasievalet och hur tempot i skolan förändrats de senaste tio åren.

Fram till 11e december kan du rösta på Skolsverige till Svenska podcastpriset. Gör gärna det!

Skolan på bilden är Högskolan på Gotland.
Foto:Ankara. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017