Det sjuttiofjärde avsnittet av Skolsverige är på temat ”hålla koll på nätet” och utgår från en rapport från Skolinspektionen där de slår fast att skolan i allmänhet är för dålig på att förebygga kränningar på nätet. Är det en jobbig sanning som skolan måste ta tag i eller ännu ett försök att måla upp skolan som ansvarig för samhällets problem? Om det, och mycket mer, handlar veckans avsnitt. Fram till på söndag kan du nominera Skolsverige till Svenska podcastprist. Gör gärna det!

Skolan på bilden är Zinkendammsskolan i Stockholm.
Foto:Ankara. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg. Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Shownotes:
Skolinspektionens rapport
Vanliga frågor och svar om nätkränkningar hos Skolinspektionen
Barn- och elevombudsmannens film om nätkränkningar och elevers rätt till trygghet

Comments are closed.

Skolsverige © 2017