Höstlov för eleverna och kompetensutveckling för deras lärare. Konferenserna som erbjuds under vecka 44 är oräkneliga. Under ett par dagar ska allting hända. Alla bli bättre. Många kommuner arrangerar egna konferenser på hemmaplan för alla anställda i förvaltningen. På sina håll åker vissa lärare tvärs över hela landet för att komma till en viss konferens. Men ärligt, hur mycket tar man med sig tillbaka till sin verksamhet? Vad händer i Skolsverige vecka 45? I det här avsnittet pratar vi om hur man kan tänka för att höja outputen på en konferens. Vi pratar också om skolans eviga kris och vad som händer med elever som vistas på fritids under höstlovet. 

Skolan på bilden är Rosendalsgymnasiet i Uppsala.

Foto:Martin Jacobson (sv.wikipedia.org/wiki/user:MartinJacobson). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg (soundcloud.com/svanteberg). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Shownotes:

Statens Medieråd: No hate i skola
UR-pedagogernas lista kopplat till No hate

Comments are closed.

Skolsverige © 2017