För allra första gången: Ett renodlat intervjuavsnitt!

Eftersom vi tar Skolsverige till Almedalen och politikerveckan i sommar så passar det bra att ta podden Skolsverige till nästa nivå och lansera ett nytt format i form av renodlade intervjuer. Först ut som gäst är Martin Ahlstedt, svensklärare och förstelärare vid Lindholms Tekniska Gymnasium. Martin präglas av sin passion för litteratur och teater som undervisningsverktyg och sin smittsamma entusiasm kring undervisning och elever. För ett par dagar sedan belönades Martin med Svenska Akademiens Svensklärarpris.

I en intervju med tidningen Gymnasieläraren beskrev en av Martins elever honom såhär:
– Martin vrider och vänder på saker för att man ska komma vidare. Han frågar vad vi tänker och tycker, och säger åt oss att skriva ned det. Han är intresserad av våra tankar. Han får mig att bli mer taggad att läsa.

Vad mer kan man begära av en första intervjugäst?

Shownotes:
Skola och Samhälle: Stärk svenskans och litteraturens roll pa yrkesprogrammen
Tidningen Gymnasiet: Litteraturen får spela huvudrollen
Martin Ahlstedt på Twitter

Musik: Svante Berg (soundcloud.com/svanteberg). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Martin Ahlstedt och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017