I veckan som gick firades Fritidshemmets dag runt om i landet. Därför har vi kollat närmre på fritidshemmet inom ramen för veckans tema. Till vår hjälp har vi veckans gäst Olof Jonsson som är fritidspedagog och rastaktivist. Han tar oss med från vad en fritidspedagog arbetar med till varför vi borde se på all lek som vi ser på rastfotboll. Vi kommer också in på det lite osmarta i regeln ”alla får vara med”. Avsnittet handlar också om skolutveckling på europanivå och kraftsamling för läraryrket.

Skolan på bilden är St Botvids Gymnasium i Botkyrka.

Mats Lönn (sv.wikipedia.org/wiki/user:Matslonn). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg (soundcloud.com/svanteberg). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Olof Jonsson (@lekrum), Karin Berg och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017