Intervjuavsnitt nummer åtta var ärligt talat inte tänkt att släppas riktigt än. Men när statsministern gav Skolverkets generaldirektör en befordran kunde vi bara inte låta bli. Intervju åtta är nämligen med Sveriges nya gymnasieminister Anna Ekström!

Avsnittet kom till under politikerveckan i Visby där vi fick oss ett snack med Anna över en sushilunch i en lärarvilla mitt i Visby som Skolverket varje år får hyra under Almedalsveckan. Tydligen är det en grej att eftersom det är två lärare som har huset så har de valt att ge Skolverket första tjing på huset trots att de skulle kunna tjäna grova pengar på att hyra ut det till högstbjudande. Det blev ett samtal om allt från statens ledarskapsutbildning, Björn Dixgårds storhet, läraryrkets förutsättningar, Skolkommissionen och hur kunskapsresultaten ska höjas.

Avsnittet görs med stöd av Lärarförbundet på det sättet att de har finansierat för oss att åka till Almedalen och att arbeta med kopplingen mellan skolan och integration. Tack Lärarförbundet!  

Skolan på bilden är Lerums Gymnasieskola i Lerum.
Foto: Joahol0323 (sv.wikipedia.org/wiki/user:Joahol0323). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Musik: Svante Berg (soundcloud.com/svanteberg). Licensierad under CC BY-SA 3.0.
Medverkande: Karin Berg och Jacob Möllstam

Comments are closed.

Skolsverige © 2017